Ο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης Αυστριας, Εξαρχος Ουγγαριας και Μεσευρωπης κ.κ Αρσενιος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ..ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ...Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.



 Οι δύο ελληνοορθόδοξοι ναοί στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης - ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας και ο ναός του Αγίου Γεωργίου - θα συμμετάσχουν σημερα Παρασκευή στις εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Η μεγάλη νύχτα των εκκλησιών» που πραγματοποιούνται φέτος για δεκατη στη σειρά χρονιά στην αυστριακή πρωτεύουσα.
Συμμετοχή στην οικουμενική τελετή 2012 στην οποία μέχρι το συσκευασμένο καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας, συμπεριλαμβανομένων Επισκοπική Εφημέριος της Καθολικής Βιέννης Dariusz Schutzki, η Λουθηρανική Εφόρου Hansjörg Lein, ο Επίσκοπος Ιωάννης Okoro της παλιάς Καθολικής Εκκλησίας, Αρχιδιάκονος Βίκτορ Schilowsky της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Στέφαν Fuchs Schrock μέρος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. Επιπλέον, Erika Tuppy της μεταρρύθμισης, Ioan Moga της Ρουμανικής Ορθόδοξης και της Κοπτικής Όλοι οι επικεφαλείς των ορθοδόξων εκκλησιών είχαν στραφεί κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού. 

Θρησκευτικές, εθνικές, γλωσσικές μειονότητες πρέπει να τηρούνται στην μοναδικότητά τους. Μια πλουραλιστική μορφή της ζωής είναι απαραίτητη σε κάθε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, πολιτική και απορρίπτεται ο συμβιβασμός των διακρίσεων.
Για το 2014 αναμενουμε σημερα της ομιλιες τους.                        ΠΗΓΗ  ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ.
Π 

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top