To πυροβολικό του Κιέβου άνοιξε πυρ κατά της Ορθόδοξης εκκλησίας δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στην Cherevkovke. Ολοκληρωτικά κατέστρεψαν το παρεκκλήσι και το παρακείμενο κτίριο της τραπεζαρίας. Σύμφωνα με τον μαχητή Cherevkovku οβίδες των 122 mm των D-30 έπληξαν το ναό.
Το παρεκκλήσι ήταν νεόδμητο και η πρώτη λειτουργία έγινε το 2004. O oυκρανικός στρατός στις 16 Ιουνίου βομβάρδισε και τον καθεδρικό του Αγ.Aλεξάνδρου του Nevsky στο Sloviansk αλλά και τις γύρω κατοικημένες περιοχές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ουκρανικός στρατός καταφέρει καταστροφικά πλήγματα.
Στις 26 Μαίου κατά τον βομβαρδισμό

της περιοχής του Artem στο Slovyansk σκοτώθηκε μια γυναίκα ελάχιστα μέτρα πριν το ναό της Παναγίας της εικόνας Βασίλισσας του κόσμου. Ο ίδιος ο ναός υπέστη καταστροφές. Έσπασαν τα παράθυρα, χτυπήθηκε η πρόσοψη και καταστράφηκε ο περίβολος του ναού. Ανήμερα την Πεντηκοστή από βομβαρισμό κάηκε η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στο κέντρο της πόλης όπου υπήρξαν και τραυματισμοί. Στις 8 Μαίου δολοφονήθηκε ο ορθόδοξος ιερέας PAVEL Zhuchenko, εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Donskoy της πόλης Druzhkovka στην περιοχή του Donetsk.
Κατά την 18η προς 19η Μαίου εμπρηστές πυρπόλησαν την ξύλινη κατά τη ρώσικη παράδοση ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Την καταγγελία έκανε η ηγουμένη Ευγενία της μοναστικής κοινότητας που εγκαταβιώνει στην Αγία Τριάδα. Από την εκκλησία που έγινε κάρβουνο διασώθηκαν μόνο 2 εικόνες. Εκρηκτικό κλίμα δημιουργείται στη σύρραξη και από τις ομολογικές διαφορές των 2 στρατοπέδων. Οι μεν ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας και οι δε στο ψευδεπίγραφο σχισματικό και μη αναγνωρισμένο του Κιέβου.


πηγή dimpenews.com

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top