H Ρωσία ξεκινάει πολειμικές προετοιμασίες ώστε να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο ανακοίνωσε ότι αυτό θα ενισχύσει τον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα, που ελλιμενίζεται στην Κριμαία σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
«Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε από την υπηρεσία Τύπου του στόλου.
Ο ναύαρχος Βίτκο έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια, για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως «πρέπει να υπάρξει ανακαίνιση των στρατιωτικών υποδομών στη Σεβαστούπολη και την Κριμαία, ώστε να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική.
Περισσότερα από 86 δισεκ. ρούβλια (1,75 δισεκ. ευρώ) πρόκειται να διατεθούν μέχρι το 2020 για την ανάπτυξη του ρωσικού στόλου της Μάυρης Θάλασσας, είχε ανακοινώσει το Μάιο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.
Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται στην Κριμαία από τον 18ο αιώνα και παρέμεινε εκεί μετά την ανεξαρτησία της Ουκρανίας βάσει συμφωνίας με το Κίεβο.                                       πηγη..........defencenet.gr

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top