Ψάξαμε υψηλή και χαμηλή για να καταλήξουμε σε αυτή τη λίστα των Greekest θέσεις-συνοικίες της Βόρειας Αμερικής, μνημεία και ειδικούς χώρους που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τα μεγάλα ψηφιδωτά και χωνευτήρι πολιτισμών, κυρίως Έλληνες. Και ενώ οι καιροί έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών και με τα διάφορα στάδια της μετανάστευσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, κάποια πράγματα παραμένουν αμετάβλητες. Ευτυχώς, έχουμε σπουδαία βιβλία στη διάθεσή μας, όπως ο Τσάρλι Μόσκος '  "Ελληνική Αμερικανοί, αγώνες και επιτυχίες" και Ελένης Παπανικόλας ' "Small Bird Πες μου: Ιστορίες από τους Έλληνες μετανάστες» για να μας δώσει μια γεύση του τι ήταν η ζωή στο πρωτότυπο ελληνικό γειτονιές του χτες. Ακολουθεί λίστα μας της Βόρειας Αμερικής Greekest μέρη.Greektown-detroit
10) Greektown, Ντιτρόιτ Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικούς προορισμούς στο Μίτσιγκαν και το Midwest, Greektown Ντιτρόιτ υπέστη τη μετατροπή μιας "πραγματικής" ελληνική γειτονιά με μια τοπική εκκλησία, χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που ζουν υπάρχει και μια ακμάζουσα ελληνική σκηνή. Αλλά η πόλη έπεσε σε δύσκολες στιγμές και άνθρωποι εγκατέλειψαν μαζικά τις πιο ευημερούσες (και ασφαλή) προάστια. Παρόλα αυτά, αρκετοί επιχειρηματίες που πραγματοποιήθηκε στις και δημιούργησε ένα γιγάντιο καζίνο, ξενοδοχείο και εμπλούτισε την ελληνική αίσθηση της γειτονιάς και μερικά καλά εστιατόρια εξακολουθούν να υπάρχουν.
dells80
9) Mt. Πάρκο Ολύμπου, Wisconsin Dells, Ουισκόνσιν Αυτό είναι σωστό-ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στους θεούς και τις θεές του Ολύμπου. Όλυμπος, το δικαίωμα σε ... Wisconsin, από όλους τους χώρους. Ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Λάσκαρη, Mt. Πάρκο Ολύμπου  είναι σαν ένα μεγάλο, το λίπος, Ελληνική Disneyland. Όλα σε όλους ότι είναι ένα 300 στρεμμάτων υπαίθριο θεματικό πάρκο όλο το χρόνο με 44 νεροτσουλήθρες, 7 rollercoasters, μια πισίνα κύμα με τα κύματα 9-πόδια, 8 κομμάτια go-kart και πολλές παιδάκι βόλτες με αξιοθέατα, όπως μια ζωή-το μέγεθος Δούρειος Ίππος, ρολό σουβέρ το όνομά του από τον Άδη, Cyclops, ο Πήγασος και ο Δίας, φάρμα ζώων του Πάνα και υποβρύχια πίστα go-kart του Ποσειδώνα.
chicago Greektown
8) Halsted Street, Chicago Greektown Σικάγο χρησιμοποιείται για να είναι ακμάζουσα, με νυχτερινή ζωή, μπαρ και εστιατόρια που ευθυγραμμίζουν Halsted Street και εκατοντάδες νέους ανθρώπους που περιμένουν σε μεγάλες ουρές για να μπει στο κλαμπ. Δεν υπάρχουν μπουζούκια ή νυχτερινή ζωή αριστερά, αλλά μια δωδεκάδα ή έτσι ελληνικά εστιατόρια εξακολουθούν να παρατάξει την ταινία και ένα λαμπρό, νέο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο λειτουργεί ως άγκυρα της γειτονιάς. Ιστορικά, αυτό δεν ήταν όπου οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν. Στην πραγματικότητα έζησε σε μια γειτονιά ακριβώς στα νότια της υφιστάμενης «Greektown", αλλά κινήθηκαν να κάνει τον τρόπο για το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις πανεπιστημιούπολη και ένα τεράστιο αυτοκινητόδρομο που εκτόπισαν χιλιάδες.
ParthenonTenessee
7) The Nashville Παρθενώνα, Νάσβιλ, Τενεσί Ναι, ένα μοναδικό μνημείο κατατάσσεται νούμερο επτά στην λίστα μας σε μια πόλη που δεν είναι πραγματικά γνωστή για το μεγάλο της ελληνικής κοινότητας. The Nashville Παρθενώνας χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση τρόπο πίσω το 1897 με τις ακριβείς προδιαγραφές του αρχικού. Είναι αρκετά σουρεαλιστικό να τη δεις σε πλήρη δόξα της, ακόμη και περιέχει μέσα στο χρυσό και περίτεχνα άγαλμα της Αθηνάς-το πρωτότυπο άφησε μόνο στη λογοτεχνία και καιρό λιώσει μακριά από τους εισβολείς ως νικητές «εν καιρώ πολέμου λεία.
baltimore Greektown
6) Greektown, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ Greektown στη Βαλτιμόρη έχει ήταν το σπίτι σε μια ακμάζουσα ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ από το 1930. Αφού είναι γνωστό απλά ως The Hill, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 οι κάτοικοι του ζήτησαν να το Baltimore Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξει επίσημα το όνομα της γειτονιάς για να Greektown. Ήταν επιτυχείς. Αυτή η γειτονιά είναι σίγουρα παλιό ελληνικό σχολείο, γνωστή για τα πολλά εστιατόρια, αυθεντικά καφενεία, αρτοποιεία και τις μικρές επιχειρήσεις πολλών τύπων. Αν και είναι μια ποικιλόμορφη κοινότητα σε μεγάλο βαθμό μπλε κολάρο ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων, που κυριαρχείται από τους Έλληνες
Park-ex
5) Πάρκο Extension (Ex Πάρκο), Μόντρεαλ Native Μόντρεαλ σκηνοθέτης Τόνι Ασημακόπουλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μια καμπάνια crowdfunding για να ολοκληρωθεί (και τη διατήρηση) την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της στολίδι της γειτονιάς στην γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ. Πολλοί Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1980. Στη δεκαετία του 1970 σχεδόν το 70% των κατοίκων ήταν ελληνικής καταγωγής, και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις μαζί Jean Talon οδό μεταξύ της L'Acadie Boulevard και την Park Avenue ανήκαν σε Έλληνες Καναδοί. Το 1977 υπήρχαν πάνω από 100 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο μια ντουζίνα αριστερά. Τέσσερις ελληνικές εκκλησίες παραμένουν, μπορούν να ικανοποιήσουν τις κυρίως ηλικιωμένους Έλληνες κατοίκους οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή.
NYC_-_UES_-_Metropolitan_Museum_of_Art_-_Mary_and_Michael_Jaharis_Gallery
4) Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης Αυτό το μουσείο στη Νέα Υόρκη έχει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων ελληνικών αντικειμένων έξω από την Ελλάδα. Μια τεράστια προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια έχει δοθεί όχι μόνο στη Κλασικών Αρχαιοτήτων , αλλά και για τη συλλογή και τη διατήρηση των βυζαντινών αντικειμένων, καθώς, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική American ευεργέτες Μαίρη Τζαχάρη και ο Michael, ο οποίος έχει ακόμα ένα ολόκληρο γκαλερί όνομά τους στην μουσείο.
Danforth_Gough_Greek_Signs
3) Danforth Avenue, Toronto Προσφέροντας να είναι η «μεγαλύτερη ελληνική γειτονιά" στη Βόρεια Αμερική, Danforth Avenue Τορόντο είναι μια Μέκκα για κάθε τι ελληνικό στο Οντάριο. Δεκάδες εστιατόρια, καφετέριες και το σπίτι σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ δρόμου στον κόσμο-το Taste of the Danforth, κάνουν αυτό το μέρος τόσο ξεχωριστό και τόσο Έλληνες. Όπως και οι περισσότερες γειτονιές των αστικών μεταναστών, η Danforth (όπως ονομάζεται από τους ντόπιους) έχει δει μια πτώση στον ελληνικό πληθυσμό της με την πάροδο των ετών, καθώς τα παιδιά της δεύτερης γενιάς των μεταναστών που συρρέουν στα προάστια.     
athensSquareAstoria
      
 
2) Αστόρια, Νέα Υόρκη με αγάπη αναφέρεται ως "GreekTown USA "Astoria είναι οι θρύλοι πράγματα είναι κατασκευασμένα από. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εξακολουθούν να αποκαλούν Astoria σπίτι τους. Ένας αναγνώστης του The Pappas Post και ένα τοπικό θρύλο στην Αστόρια ονομάζεται "Jimbabway" συνόψισε με αυτόν τον τρόπο: "Astoria είναι Έλληνας στον πυρήνα του. Ακόμη και οι άστεγοι, το graffiti και οι εγκληματίες είναι Έλληνες εδώ. "Για να είμαστε δίκαιοι, πολλές άλλες εθνοτικές ομάδες καλέστε Astoria« δική τους »και η ελληνική παρουσία έχει μειωθεί από ακμή της δεκαετίας του 1970. Αλλά θα εξακολουθούν να εντοπίζουν δεκάδες ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα, ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες, λέσχες ποδοσφαίρου, κοινωνικές λέσχες του κάθε σχήματος και χρώματος και ναι, ακόμη και την ελληνική οδική οργή ​​όταν κάποιος σας περνά στο δρόμο.
tarponsprings
1) Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριντα Sorry Αστόρια , αλλά Τάρπον Σπρινγκς παίρνει το κέικ ως ο τόπος Greekest στη Βόρεια Αμερική. Μια συνεχής ελληνική παρουσία αιώνα και πλέον, η μυρωδιά του πραγματικού αλμυρού νερού και γραφικά ψαροκάικα διαστίζοντας το λιμάνι με ονόματα όπως "Αναστασία" και "Άγιος Νικόλαος" κάνουν αυτό Florida ψαροχώρι κορυφαία επιλογή μας. Προσθέστε σε αυτό μια ζωντανή παρουσία του ψαρά σφουγγάρι των οποίων οι γονείς και οι παππούδες ήρθαν από μακρινές ελληνικά νησιά με τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά απογόνων που ασκούν τις παραδόσεις των προγόνων τους. Ένας Έλληνας American Κογκρέσου των ΗΠΑ που ονομάζεται Gus Bilirakis που αντιπροσωπεύει την περιοχή είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα.


πηγη...the pappas post.μεταφραση απο google.

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top