Ετοιμάζονται να απελευθερώσουν τη Μαριούπολη οι ρωσόφωνοι αντάρτες από το καθεστώς του Κιέβου, και στους κόλπους της ναζιστικής, ακροδεξιάς και… φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της Ουκρανίας επικρατεί πανικός.
Ειδικά όταν το ναζιστικό καθεστώς συνεχίζει να μετρά νεκρούς και απώλειες στις μάχες με τους αντάρτες. Δέκα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στις μάχες με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πολιτοφυλακή της Νέας Ρωσίας (αυτονομιστές), στην οποία υπηρετούν όχι μόνο ρωσόφωνοι αλλά και πολλές Έλληνες της Ουκρανίας, έχει περάσει στην αντεπίθεση με στόχο την πόλη λιμάνι Μαριούπολη, της οποίας το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι Έλληνες.
Με τους αντάρτες να πλησιάζουν, Ουκρανοί κάτοικοι της Μαριούπολης εγκαταλείπουν την πόλη, θεωρώντας ότι οι ναζιστικές συμμορίες και ο αξιοθρήνητος ουκρανικός στρατός δεν μπορούν να σταματήσουν την προέλαση της πολιτοφυλακής.
Η Μαριούπολη, πόλη 460.000 κατοίκων (με 200.000 Έλληνες να κατοικούν σε αυτή και στα χωριά γύρω της), βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και η θέση της κρίνεται στρατηγικής σημασίας καθώς μέσω αυτής μπορεί να υπάρξει σύνδεση με την Κριμαία, που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο.
Τραγική φιγούρα ο αφοσιωμένος στο Κίεβο ναζιστής κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ο Σερχίι Ταρούτα, ο οποίος κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της Μαριούπολης να σχηματίσουν μια «ταξιαρχία» πολιτοφυλάκων για την υπερασπιστούν. Βεβαίως, οι Ουκρανοί προτιμούν να το βάλουν στα πόδια…
Η μοίρα της Μαριούπολης έχει σφραγιστεί. Η ελληνική πόλη δεν θα μείνει ακόμα για πολύ στα χέρια των ναζί του Κιέβου…
Στη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από το σάιτ mariupolnews, βλέπετε άνδρες που έστειλε το Κίεβο να υπερασπιστούν τη Μαριούπολη.

πηγη..tribune.gr

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top