Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκληρώνει το έργο του «Ερείπιο-2»,   για να ανακτήσει τον έλεγχο, σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.
Αυτό δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του ρώσου προέδρου Αντρέι Ιλαριόνοφ, σε μια συνέντευξη του στην ουκρανική έκδοση του περιοδικού  «Gordon».

Σύμφωνα με τον  Ιλαριόνοφ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τη χρεοκοπία που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του σχεδίου του Πούτιν.

Ο πρώην Σύμβουλος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πιστεύει ότι τα σημερινά προβλήματα, στην οικονομία της Ουκρανίας αποτελούν «μια απλή ρινίτιδα σε σύγκριση με την επερχόμενη γρίπη ή ακόμα και πνευμονία».

«Αυτοί (οι Ουκρανοί) θα είναι απίστευτα τυχεροί αν το 2015 η συναλλαγματική ισοτιμία δεν θα υπερβαίνει τα 50 hryvnia ανά δολάριο», είπε ο ίδιος.

«Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ευνοϊκούς παραμέτρους  για τον Πούτιν, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και περιμένει υπομονετικά, για άλλη μια φορά  να κηρύξει την κυβέρνηση του Κιέβου παράνομη, να αποκαλέσει την Ουκρανία «αποτυχημένο κράτος», προσπαθώντας να προσελκύσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, στο  γεγονός ότι η επίσημη  ουκρανική κυβέρνηση του Κιέβου ,  δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα βασικά βιοτικά οικονομικά προβλήματα, που απασχολούν  άμεσα την χώρα.

Η σίγουρη  επακόλουθη κοινωνική και πολιτική κρίση θα δημιουργήσει εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες, για την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ρώσου Προέδρου, ώστε  να ανακτήσει τον έλεγχο σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αυτό το πρόγραμμα είναι η εφαρμογή του  μυστικού προγράμματος «Ερείπιο №2»,που θα θέσει σε εφαρμογή το Κρεμλίνο. Επιπλέον,  πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος Β. Γιανούκοβιτς, «ξεκίνησε μια ισχυρή καμπάνια για την αποκατάσταση του»,  προειδοποιεί ο Ιλαριόνοφ.

«Είμαι κατάπληκτος από αυτό το είδος της λογικής και της  αναμονής της Ρωσίας,  ας θεωρήσουμε , ότι η  Ρωσία είναι έτοιμη να καταρρεύσει, βρίσκεται σε οικονομική κάμψη , αλλά διαθέτει τεράστιους πόρους  υδρογονανθράκων . Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, μια εντελώς ανεπαρκή αντίληψη της πραγματικής κατάστασης. Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να μειωθούν έως και $ 20 ανά βαρέλι, αυτό έχει ήδη συμβεί, αλλά η ρωσική οικονομία διαθέτει τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα, και επιπροσθέτως η ρωσική οικονομία δεν είναι μόνο η βιομηχανία πετρελαίου και του φυσικού αερίου. 

Επιπλέον, τους τελευταίους τρεις μήνες η  ρωσική  βιομηχανία άρχισε να ανακάμπτει, και κάθε μήνα υπάρχει ένα σημαντικό  ποσοστό  αύξησης. Το 2015 στη Ρωσία μπορεί να έχει  μια μικρή αύξηση της οικονομικής κρίσης … όμως, δεν έχει  ύφεση, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας, ανέρχονται σε 389 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα και αν το προσπεράσουμε,  αυτό που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, είναι ότι τα χρήματα θα εξακολουθούν να είναι αρκετά για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια »,  δήλωσε πρώην σύμβουλος του Πούτιν.

Η Κίνα υπέβαλε μήνυση στην Ουκρανία στο διεθνές δικαστήριο  στο Λονδίνο, μηνύοντας  την νέα  κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία αθέτησε συμφωνία με την Κίνα για την υπενοικίαση εδάφους για την καλλιέργεια σιτηρών, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα pravdoryb.info. Η μήνυση αυτή στο δικαστήριο του Λονδίνου θα οδηγήσει πιθανόν σε χρεοκοπία της Ουκρανία. Το Κρεμλίνο σύμφωνα με πολλούς ειδικούς και στην δύση , έχει καταστήσει σαφές ότι η Ουκρανία, δεν πρόκειται να εισέλθει στο ΝΑΤΟ, διότι κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσει την «οργισμένη» αντίδραση της Μόσχας. Είπαμε ότι ο ασύμμετρος πόλεμος διαθέτει πολλά και ανεξερεύνητα «κεφάλαια» προς εφαρμογή.

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top