Παραδόθηκε στις γαλλικές αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των τριών φερόμενων ως δραστών για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του Charleville-Mézières, στην πόλη Ardennes και παραδόθηκε, ενώ καταζητούνται οι άλλοι δύο μακελάρηδες.
Πρόκειται για τον 18χρονο, Χαμίντ Μουράντ, εκτελεστή και οδηγό του Citroen C3, ο οποίος φοιτούσε σε σχολείο στην Reins. Οι άλλοι δύο καταζητούμενοι είναι οι αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, 34 και 32 ετών αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη γαλλική LeMonde, οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση με τη φωτογραφία των δύο άλλων φερόμενων ως δραστών της επίθεσης (πρόκειται για δύο αδέρφια αλγερινής καταγωγής 32 και 34 ετών) καλώντας όποιον έχει πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό τους να τις παραθέσει.
Η πληροφορία πάντως για την παράδοση του 18χρονου δεν έχει επαληθευτεί μέχρι στιγμής επίσημα από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
Βάσει του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο 18χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού είδε το όνομά του να αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Ο νεαρός, φέρεται να παραδόθηκε στις Αρχές στο τμήμα της βορειοανατολικής κωμόπολης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, όπου αργά το βράδυ της Τετάρτης έλαβε χώρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
Νωρίτερα, επιχείρηση στη βορειοανατολική πόλη της Ρεν στο Παρίσι πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο AFP, η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών εκτελεστών που το πρωί της Τετάρτης γάζωσαν τα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και δολοφόνησαν 12 άτομα (τον διευθυντή του περιοδικού, τρεις σκιτσογράφους, τέσσερις δημοσιογράφους, τον θυρωρό του κτηρίου, έναν προσκεκλημένο καθώς και δύο αστυνομικούς).
Πάνω από τη συνοικία πέταξε ελικόπτερο της αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες κατέφθασαν και ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας επικεντρώθηκαν στην εν λόγω συνοικία της βορειοδυτικής Γαλλίας καθώς εκεί φαίνεται πως είχαν διαφύγει οι δράστες.
Η Ρεν εντοπίστηκε130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως αναφέρει η Le Monde.
Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψη των δραστών του μακελειού στο Παρίσι 





Αργά χθές το βράδυ κυκλοφόρησε η πληροφορία στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι οι τρεις δράστες του μακελειού στο Παρίσι εντοπίστηκαν. Η γαλλική εφημερίδα Liberation, μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης, ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo συνελήφθησαν στην πόλη Ρεν, όμως γρήγορα ανασκεύασε το ιντερνετικό της πρωτοσέλιδο.


πηγη 

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top