Ο ρωσικός τύπος, σήμερα Σάββατο , αναφέρεται σε ένα θέμα το οποίο γράφτηκε και στον ελληνικό τύπο,  και αφορά την δημιουργία μιας νέας  αεροπορικής βάσης  του ΝΑΤΟ  στο Αιγαίο πέλαγος. Δεν αναφέρθηκε όμως το όνομα της Κρήτης( όπως γράφτηκε στον ελληνικό τύπο)  ή κάποιου άλλου νησιού , αλλά αναφέρεται γενικά το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο σημειωτέον συνδέει την Μαύρη θάλασσα με την Μεσόγειο. Άρα  πιθανόν πρόκειται για άλλο νησί , το οποίο θα ευρίσκεται σε στρατηγικό σημείο πχ. η Λήμνος  η οποία ελέγχει τα στενά των Δαρδανελίων ……. 
Σύμφωνα με πλήθος άρθρων  μας στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζαμε  συνεχώς ότι η Ελλάδα αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του Πλανήτη, από γεωπολιτικής απόψεως .  Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα , ερίζουν για την «εξασφάλιση» στρατιωτικών βάσεων , για να ελέγχουν,  Βαλκάνια, Ευρώπη, Ασία , Αφρική, Μέση Ανατολή…. Ενώ την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι μας εκβιάζουν επιθυμώντας να καταστήσουν την χώρα μας προτεκτοράτο των Βρυξελλών…  Αδιανόητα πράγματα  δηλαδή, τα οποία  συμβαίνουν ταυτόχρονα…
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ θα συζητήσουν  την πρόταση της Αθήνας, για την δημιουργία μιας αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος,  κατά τη διάρκεια συνάντησης τους ,  την ερχόμενη εβδομάδα,  γράφει το ρωσικό άρθρο..
«Σε λίγες μέρες, θα επισκεφθώ τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πρόκειται να συναντηθώ με τον Αμερικανό  ομόλογό μου, για  να συζητήσουμε … μια πρόταση, που αφορά την δημιουργία  μιας  σημαντικής αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο», δήλωσε ο Π. Καμμένος σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο την Παρασκευή.
Το ΝΑΤΟ ενισχύει την στρατιωτική παρουσία του  στην Ευρώπη, κυρίως κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, εν μέσω της σύγκρουσης στην νοτιοανατολική Ουκρανία κατά το τελευταίο έτος.
Η συμμαχία έχει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων στην Γερμανία, το Βέλγιο, την  Πορτογαλία, την  Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Νωρίτερα αυτό το έτος, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έξι νέες διοικήσεις για τον  έλεγχο των στρατευμάτων σε  Πολωνία,  Ρουμανία,  Βουλγαρία και στις χώρες της Βαλτικής, καταλήγει το άρθρο.
Η απόφαση της Τουρκίας να συμμετάσχει στην δύναμη Ταχείας επεμβάσεως, και η δημιουργία αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο αποτελούν, εξελίξεις μεγάλης σημασίας στην σύγκρουση ΝΑΤΟ –Ρωσίας.
Το Αιγαίο αποτελεί κομβικό θαλάσσιο πέρασμα, ο έλεγχος του  οποίου,  θα αποκόψει την κάθοδο του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο. Δυστυχώς ο αμερικανικός γεωστρατηγικός « στραγγαλισμός» της Ρωσίας , θα φέρει την αντίδραση της Μόσχας. Η σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων είναι αναπόφευκτη.  Η Ελλάδα ευρίσκεται στην μέση αυτής της αντιπαράθεσης.