Του Γιώργου Θεοχάρη
Η ιστορία γράφει με μελανά γράμματα τα όσα διαδραματίζονται στην  και τα λουκέτα που έχουν μπει στον Οίκο του Θεού για πρώτη φορά από την ίδρυση της . Μεσολάβησαν και άλλες πανδημίες, όπως πανώλη, τύφος και πιο μεταδοτικές και επικίνδυνες αλλά ουδέποτε έκλεισαν οι Ναοί . Αντιθέτως ο λαός κατέφευγε περισσότερο στην  , για να προσευχηθεί και να κοινωνήσει. Εναλλακτικά, ας ακολουθούνταν και στις Εκκλησίες ότι εφαρμόζεται και στα σούπερ μάρκετ.

Από τα σούπερ μάρκετ προμηθεύομαστε τις τροφές του σώματος αλλά από την Εκκλησία την τροφή της ψυχής που είναι η Θεία Κοινωνία και ως χριστιανοί δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε ότι η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι φορέας ιών και μικροβίων.
Η σημερινή κυβέρνηση έφτασε ακόμα και να ποινικοποιήσει άτυπα το Σώμα και το αίμα του Χριστού, την Θεία Κοινωνία συλλαμβάνοντας και διασύροντας Ιερείς και Αρχιερείς που Κοινώνησαν κάποιους λιγοστούς πιστούς. Στα μάτια του λαού όμως τους έκανε ήρωες.
Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ήταν από τα ελάχιστα ειδησεογραφικά εκκλησιαστικά site που αντέδρασε αιχμηρά στην κυβερνητική απόφαση Μητσοτάκη που άδειασε μέσα σε λίγες ώρες την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που προέβλεπε η θα είναι ανοιχτοί από τις 7 έως στις 8 το πρωί όπου θα τελούνται οι Θείες Λειτουργίες. Η απόφαση Μητσοτάκη κατέλυσε το Συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Ελλαδικής Εκκλησίας. Καθώς τυπικά την ευθύνη λειτουργίας των Ιερών Ναών έχει αποκλειστικά η Ιερά Σύνοδος.
Η ευθύνες όμως βαραίνουν και την Ιερά Σύνοδο που ουσιαστικά συναίνεσε στην απόφαση για κλειστούς Ναούς προκαλώντας κύμα αντιδράσεων , ακόμα και ερωτηματικών για το τι κρύβεται πίσω από το αλισβερίσι Εκκλησίας και κυβέρνησης καθώς οι εικόνες την Μ. Παρασκευή με τις εκκλησίες κλειστές στις λαϊκές αγορές της Αθήνας επικρατούσε το αδιαχώρητο! Εικόνες που εξόργισαν τον λαό που δεν άκουσε φέτος ούτε από τα μεγάφωνα των Ναών τον επιτάφιο θρήνο!
Επίσης, η απόφαση της ΔΙΣ να φιμώσει τους Ιεράρχες και τους Ιερείς και να απαγορεύσει να χτυπούν οι καμπάνες και τα μεγάφωνα στους Ιερούς Ναούς ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν μία αθλιότητα που εξόργισε τον λαό και έθεσε πολλά ερωτηματικά προς το σκεπτικό της αποφάσεως αυτής που έλαβαν Ορθόδοξοι Ιεράρχες!

΄΄ Να ανοίξουν οι Εκκλησίες΄΄ ζητά ΤΩΡΑ Αρχιεπίσκοπος και ΔΙΣ

Το ποτήρι ξεχείλισε και το ποτάμι της λαϊκής οργής ….συμπαρασύρει διοικούσα Εκκλησία και κυβέρνηση !
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φέρεται έστω και πολύ αργά και μετά από δεκάδες τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας που δέχτηκε από Ιεράρχες μετά από το Πάσχα, ενεργοποιήθηκε και σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε έναν προς έναν τα μέλη της ΔΙΣ και ζήτησε να καταλήξουν σε μία αιχμηρή επιστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κεραμέως που ανεπιτυχώς χειρίστηκε το θέμα των εκκλησιών όλο το προηγούμενο διάστημα, τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης που συνομίλησε με τον Μακαριώτατο.
Ο κ.  από το ησυχαστήριο του στη Ζάλτσα Βοιωτίας συνέταξε την επιστολή ζητώντας από την κ. Κεραμέως να ανοίξουν οι Εκκλησίες το συντομότερο δυνατό.
Στην επιστολή που ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αναφέρεται γιατί η Εκκλησίες δεν εμπεριέχονται στο σχέδιο της  κυβέρνησης στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των μέτρων για την πανδημία.
Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών , όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι Εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι Εκκλησίες.
 Δεν δεχόμαστε αυτές τις εικόνες με κλειστές τις εκκλησίες κ. Πρωθυπουργέ
Το χτεσινό πέρασμα του φορτηγού με το συγκρότημα της τραγοδοποιού κ. Αλκηστις Πρωτοψάλτη από τους δρόμους της Αθήνας και από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν μία ακόμα προκλητική κίνηση που πυροδότησε τα πνεύματα καθώς η περιφορά του επιταφίου φέτος δεν έγινε αλλά τα σόου επιτρέπονται.
Εκτός αυτού, ούτε οι αποστάσεις ασφαλείας τηρήθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν έκανε στάση το φορτηγό με το συγκρότημα για να το απολαύσει ο κ. 

ΠΗΓΗ.

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top