Σουβλάκια Κεμπάπ Μινιόν
Υλικά
20 πίτες για σουβλάκια μικρές
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένες φρυγανιές
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. κίμινο
20 ντοματίνια
2 κ.σ. ξύδι
λάδι, αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα σκόρδα  και την πιπεριά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε τα μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να «δέσουν» τα μυρωδικά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου μισή ώρα. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε τις πιτούλες και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε στο κέντρο μίας πιτούλας ένα σουτζούκι, ένα ντοματάκι και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Συνοδεύουμε με τζατζίκι και εάν θέλουμε τηγανιτές πατάτες.
Τζατζίκι με καρότο
Υλικά
1/2 κ. γιαούρτι σακούλας
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. ξύδι
λάδι & αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπολ τα καρότα και το σκόρδο, προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πάλι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω την πάρπικα.
Το μυστικό της συνταγής
Το τζατζίκι μπορεί να γίνει εξίσου ωραίο και χωρίς σκόρδο!

πηγη.. tsegkanews.gr

Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top