Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου μέτρια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
Για το πέστο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και τα χτυπάμε στο πολυκοπτικό. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα κι από τις δύο μεριές για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά από μέσα και να ροδίσουν απ' έξω. Περιχύνουμε με το πέστο που ετοιμάσαμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαγειρευτούν μαζί, ίσα να ζεσταθεί το πέστο και να σκεπάσει τα φιλέτα. Σερβίρουμε αμέσως.